Dečiji rođendani umeju da budu prilično izazovni, naročito kada su mala deca u pitanju. Jer, osim što morate da mislite o dekoraciji, torti i hrani, morate i da razmišljate kako da decu zabavite, odnosno da ih animirate. Deca u ovom nekom uzrastu  retko umeju sama da se organizuju za neku zajedničku igru.

Sva sreća, postoje igre koje je lako organizovati, koristeći rekvizite koji su obično prisutni na svakoj žurkici.

Šta se sve deca mogu igrati na rođendanima?

Ono što sigurno imate na svakom dečijem rođendanu je balon. A sa balonom igri nikada kraja. Tako vam je recimo dovoljan po jedan balon za svaki par dece i možete lako da organizujete igru „ples sa balonom“.

Za malo naprednije ako imate i plastične tanjiriće od balon može postati i tenis.

Sokići, sokići… i gomila flašica. Iskoristite ih da organizujete takmičenje u igri koju mi zovemo „crv u flaši“. Kako se igra, možete pogledati detaljnije ispod.

Opet, te iste flašice možete iskoristiti da napravite takmičenje u obaranju istih. Ali na malo šašaviji način. Više o igri „obaranje flaša“ možete pročitati ovde.

A ako se vratimo malo u sopstveno detinjstvo, setićemo se dobrih starih igri pantomime ili stolice koja nestaje, ćorave bake… Igri je bezbroj. Samo je mašta dovoljna.

Više o igrama sa decom na rođendanima i žurkama možete pogledati u natavku.

Ples sa balonom

Dovoljni su vam samo baloni, koje obični imate na rođendanima i igra može da počne…

Crv u flaši

Flaše popijenih sokića, hemijske i kanapi… i eto gotove igre

Obori flaše

Naređajte prazne flaše, navucite deci čarapu sa loptom na glavu i pustite ih da obaraju flaše. Neka se takmiče ko će više flaša da obori

Stolica koja nestaje

Stara rođendanska igra koja se igra tako što se u svakom krugu sklanja po jedna stolica dok ne ostane samo jedna stolica i jedno dete.

Ćorave bake

Vežite jednom detetu oči maramom, pa neka proba da nađe ostale i pogodi koga je našao.

Pantomime

Igra pokazivanja i pogađanja

Tenis balonom

Od rođendanskih rekvizita napravite igru za klince