Iako deca u uzrastu od druge do treće godine imaju većinu istih igračaka kojima se vežbaju motorika i kordinacija kao i ostale do tada stečene veštine, postoje i igračke koje su svojstvene samo devojčicama.

Priroda je čudo. Dok su mali dečaci fascinirani automobilima, devojčice više vole nešto drugo.

 

Čime to devojčice najviše vole da se igraju?

LUTKE

 

Naravno, ono što sve devojčice bez izuzetka vole su lutke. Devojčice su fascinirane lutkama gotovo jednako kao dečaci autičima.

U ovom uzrastu, dete tek otkriva sve oko sebe, i njena igra sa lutkom svodi se na to da je izučava. Ona ima kosu, oči, rukice, nogice. Velika je ili mala. Može da je nosi sa sobom.

Neka malo smislenija igra, tipa oblačenja i presvlačenja dolazi kasnije. U početku, devojčica voli da se sa lutkom samo upoznaje.

FIGURICE

 

Male figurice, najčešće životinja su nešto što sve devojčice vole. Slično kao kod lutaka, dete će da ispituje kako izgleda žirafa, kako izgleda pas, kako mačka… Pošto je ovo period kada dete uči prve reči, pomoću njih će naučiti imena životinja.

IGRAČKA ZA SKAKANJE

 

Pored njihalica, i guralica koje vole sva deca, igračke na kojima se skače su naročito zanimljive devojčicama. Pogotovo ako su crvene ili roze. Ok, vole i dečaci da skaču na njima, ali će većina dečaka izabrati auto umesto konja.

KNJIGE

 

One dečije, velike sa slikama na celoj strani. Devojčice ranije razvijaju interesovanje za knjige i čitanje, pa možda zato i ranije počinju da pričaju.

Pored ovih postoje i univerzalne igračke za ovaj uzrast deteta kojima se igraju i devojčice i dečaci. Ako vas interesuje koje su to igračke, možete pogledati ispod.

Igračke za decu od druge do treće godine

Koje su to igračke kojima se igraju i dečaci i devojčice u ovom uzrastu