Deca između druge i treće godine počinju polako da obraćaju pažnju na svet oko sebe. Tako i dete u ovom uzrastu polako počinje da ima neku smislenu igru. Tu na scenu stupaku prve prave igračke koje se malo razlikuju kod dečaka i devojčica.

A čime se igraju dečaci od druge do treće godine?

  LOPTA

Što bi Galileo rekao – „ipak se okreće“. Lopta je jedna od prvih dečačkih igračaka. Čim malo stabilnije počne da hoda, otkriva se čudestan svet bacanja i šutiranja. Za početak može i samo da je nosi. Posle će da je baci, pa gurne, šutne…i jednog dana biće uspešan sportista.

  GURALICA

 

NJegov prvi auto. Iako postoje i verzije sa akomulatorom, koje naravno deca obožavaju, guralica je ipak bolja, a jeftinija varijanta za ovako malo dete. Pre svega, ono će moći da vežba nogice gurajući auto, a da pri tome samostalno „vozi“ auto.

   AUTIĆI, KAMIONI, BAGERI…

Od onog momenta kada počne da obraća pažnju na svet oko sebe, počinje i fascinacija automobilima, i bilo kojim vozilima. Otprilike ovde važi ono što važi i za lopte – bitno je da se okreće!

Dečaci obožavaju sve što ide brm-brm, od auta, preko vatrogasnih do đubretarskih kamiona. Prvo će da ih vozi po nameštaju, a posle će ih ređati po nekom svom redu. U svakom slučaju, igračaka automobila i drugih vozila nikad dosta jednom dečaku.

IGRAČKE SA KOJIMA DEČAK MOŽE DA SE RVE

 

Kako dečak bude stabilniji u hodu imaće veću potrebu da se baca i rve se nekim većim igračkama. To ć obično da budu igračke koje su otprilike dečije visine.

Najčešće prvi nastradaju džinovski plišani drugari ako ih dete poseduje. Postoje i igračke životinja na naduvavanje koje su namenjene za igru na vodi, a mogu i da služe za borbu sa detetom na suvom.

U nedostatku igračke, ovu svrhu lako mogu da posluže i veliki jastuci

Neke igračke su zajedničke svoj deci ovog uzrasta, ako vas interesuje koje možete pogledati u članku ispod

Postoje i univerzalne igračke za decu u ovom uzrastu

Neke igračke kojima se deca igraju su zajedničke i devojčicama i dečacima u ovom uzrastu