Nakon što se upoznaju sa svojim rukicama, nogicama i krenu da koračaju polako kroz dan, deca počinju da obraćaju pažnju na stvari oko sebe. U uzrastu nakon druge godine, deci su igačke svi predmeti kojima se vežbaju njihove do tada savladane veštine.

Dete obično ubacuje i ređa stvari, hoda, trči i vuče sa sobom nešto i u skladu s tim, potrebne su mu igračke kojima će se to podsticati.

Koje to igračke dete od dve godine treba da ima?

   DINDOLINO

Ovo je igračka za koju će se uhvatiti svaki dvogodišnjak. On će u početku samo pokušavati da provuče krug kroz štap u sredini. Kako vreme prolazi, ređaće ih sve, ali bez nekog reda. Vremenom kada dete postane svesno oblika i boja, počeće da ređa po redosledu od najvećeg do najmanjeg, ili pak po boji.

   NJIHALICA

Deca u ovom uzrastu razviju sinapse koje se stvaraju pokretima naapred-nazad. Za ovo je najbolji konjić koje se klacka, takozvana njihalica. Koliko je ovo deci zabavno govori i činjenica da ih ima u skoro svakom parku. Naravno, može se i kupiti u prodavnicama igračaka ili na kraju krajeva možete je i napraviti sami ako ne želite da rasklimate sve stolice u kući.

IGRAČKE ZA PROVLAČENJE – LAVIRINT

 

Dete od dve godine ima potrebu da provlači nešto, pomera i vodi kroz puteve. Ovakva neka igračka je pravo otkriće i zabaviće dete duže vreme.

IGRAČKE KOJE SE VUKU

 

Nakon što i samo prohoda, počeće faza u kojoj će da vuče za sobom razne igračke. Bilo da su igračke na kanap ili na štap, detetu od dve godine je zabavno da nešto vuče za sobom.

   IGRAČKA- STAZA ZA KLIKERE

 

Dete će uživati da gleda kako kuglice ili klikeri prolaze kroz stazu. Gde idu… Došlo je do kraja… i opet, i opet. Ovako nešto možete napraviti i sami, samo uz pomoć kartonskih rolni i klikera, a može i da se nađe u prodavnicama igračaka. 

Ako vas interesuje koje igračke vole dečaci a koje devojčice u ovom uzrastu možete da pogledate ispod

Igračke za dečake od dve do tri godine

Ako vas interesuje koje su ti igračke kojima se igraju dečaci do treće godine…

Igračke za devojčice od dve do tri godine

Ako vas interesuje koje su to igračke kojima se igraju devojčice od dve do tri godine…